Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Rubensgården skrivet 14 aug-13 kl 20:29
-
Har inte hittat några bra trådar som behandlar bearbetningen från tröskning till kvarnen. Hur skalas säseskornen och när? Kan all säd malas oskalad? Vad finns för smidiga små maskiner till ett litet självhushåll?
-
Kan tyvärr inte hjälpa dig med dina första frågor, önskar själv att jag kunde hitta några svar :) Däremot kan jag tipsa om du vill ha en sädeskvarn, kolla http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/se/kornkvarnar-spannmaalskvarnar-5c1.html (http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/se/kornkvarnar-spannmaalskvarnar-5c1.html) eller http://www.hemmakvarnen.se/catalog/index.php/cPath/21?osCsid=9a16004f3061e7ee96e0a108cbffd191 (http://www.hemmakvarnen.se/catalog/index.php/cPath/21?osCsid=9a16004f3061e7ee96e0a108cbffd191) .
-
Under övrigt i alternativs bokklubb finns en bok som heter pannkakor som säkert ger alla era svar från odlingen till den färdiga produkten ;)