Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Grendela skrivet 11 aug-13 kl 10:10
-
Vi tänkte göra pulver och flakes av lite chili nu i höst. För att göra pulver har vi en liten elektrisk kaffekvarn. Men hur gör man flakes?
Någon som har något tips?
-
De flesta rostar chilin i ugn (200 grader) och kör dem i ugnen tills de är riktigt knapriga, sedan mixar man bara grovt i mixer
-
De flesta rostar chilin i ugn (200 grader) och kör dem i ugnen tills de är riktigt knapriga, sedan mixar man bara grovt i mixer
Aha, så enkelt e det...
Förändras inte smak/styrka?
-
Vilken typ av mixer ska man använda? Att köra i vår vanliga mixer som vi använder för att göra t ex smootihes med blir inte alls bra, alldeles för stora bitar.
Svårt att hitta något redskap som ger lagom stora flingor....
-
kan du inte bara skära dom då så det blir lagom stora eller småbitar?
-
Tips, använd inte stavmixer och öppen skål. Inte trevligt med chilidamm i hela köket. Jag talar från erfarenhet... :-[
-
Jag sparar mina torkade chilifrukter hela... och smular för hand ner dem till flakes direkt när jag lagar mat... nymalet är bäst! ;)
-
Vilken typ av mixer ska man använda? Att köra i vår vanliga mixer som vi använder för att göra t ex smootihes med blir inte alls bra, alldeles för stora bitar.
Svårt att hitta något redskap som ger lagom stora flingor....
är de bara riktigt torra, så man kan smula dem, så blir det små bitar i mixern. Man kan i princip köra dem till damm i mixern!