Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: sanfor77 skrivet 07 aug-13 kl 00:32

Titel: Surdegsgrund med vassle
Skrivet av: sanfor77 skrivet 07 aug-13 kl 00:32
Efter att ha gjort ost har jag nu en massa vassle i kylen.. tänkte baka bröd på det mesta, istället för vatten/mjölk.

Men sen har jag sett det nämnas att man kan använda vassle i surdeg. Har ingen pågående surdeg, utan tänkte i så fall starta en. Vad är proportionerna om jag vill använda vassle? Eftersom det väl är mjölkprotein och mjölksyra, så går det väl inte att använda att vanligt grundrecept på surdegsgrund?
Titel: SV: Surdegsgrund med vassle
Skrivet av: kurt skrivet 07 aug-13 kl 21:00
Baka gärna med vassle, men det har inget med surdeg att göra! Det är inte alls samma mjölksyrabakterier i mejeriprodukter och i surdeg.