Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Jenny på Björkkulla skrivet 28 jul-13 kl 08:29
-
Gör, färskost för första gången av min egen mjölk och i receptet står att mjölken och löpen ska ställas varmt, innebär det rumstemperatur eller vad?
Tack på förhand!
-
Jag har osten i 20-22 grader men det är jag, det
-
Jag har osten i 20-22 grader men det är jag, det
Det hade jag också och den stelnade fint, den blev ganska äcklig dock, måste pröva några andra recept.
-
Färsk opastöriserad mjölk , eller..? Vad har du för syrningskultur..?
-
Har du blandat i Fil eller Yoghurt som syrningskultur? Filen är "mesofil" och trivs bäst runt 20grader, Yoghurten är "termofil" och kräver ca. 40 grader för att utvecklas rätt.
-
Jag har använt fil men pastöriserad då jag är gravid och vi har småbarn.