Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Jenny på Björkkulla skrivet 28 jul-13 kl 08:29

Titel: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
Skrivet av: Jenny på Björkkulla skrivet 28 jul-13 kl 08:29
Gör, färskost för första gången av min egen mjölk och i receptet står att mjölken och löpen ska ställas varmt, innebär det rumstemperatur eller vad?
Tack på förhand!
Titel: SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
Skrivet av: macker skrivet 28 jul-13 kl 22:03
Jag har osten i 20-22 grader men det är jag, det
Titel: SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
Skrivet av: Jenny på Björkkulla skrivet 29 jul-13 kl 22:56
Jag har osten i 20-22 grader men det är jag, det
Det hade jag också och den stelnade fint, den blev ganska äcklig dock, måste pröva några andra recept.
Titel: SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
Skrivet av: macker skrivet 30 jul-13 kl 07:48
Färsk opastöriserad mjölk , eller..? Vad har du för syrningskultur..?
Titel: SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
Skrivet av: Pip skrivet 30 jul-13 kl 07:58
Har du blandat i Fil eller Yoghurt som syrningskultur? Filen är "mesofil" och trivs bäst runt 20grader, Yoghurten är "termofil" och kräver ca. 40 grader för att utvecklas rätt.
Titel: SV: färskost- vad innebär "ställ varmt"?
Skrivet av: Jenny på Björkkulla skrivet 31 jul-13 kl 18:25
Jag har använt fil men pastöriserad då jag är gravid och vi har småbarn.