Alternativ.nu
Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: AnnaPåsen skrivet 15 jul-13 kl 19:45
-
Vi har ett överflöd av det mesta i grönsakslandet i år, till vår stora lycka! Men - kan man frysa in sockerärtor? Vi kan inte hålla jämna steg med egen konsumtion. Om man vill frysa; behöver man förvälla dem först? Man äter de ju råa om de är färska, så det kanske går att bara lägga in dem i frysen direkt. Eller?
-
Jeg bruker skjære dem i julienne, altså på langsiden så det blir lange tynne strimler.
Så fryser jeg dem direkt.
De kan bare legges i en suppeskål og helle suppe direkte over sen, eller legges i suppe, saus, gryte i siste minuten for å beholde litt sprett.
Godt
-
Jag förvällde min som hastigast i fjol. Jättebra blev de.
-
jag förväller först. Har testat att frysa in råa, de höll en kort tid men efter ett par månader började de smaka pyton och jag fick kasta allt :( När jag har förvällt har de hållt sig fint fram till vårkanten.
Sockerärtor är tacksamt att odla och gott, åt smörstekta till fisk idag :)
-
Jag har förvällt och frusit in 2 liter idag. Jag breder ut dem på en skärbräda och bricka som jag ställer i frysen och när de är frusna tömmer jag över dem i en plastpåse. Jag har förvarat så i över ett år och de har smakat bra. :)
-
Jeg bruker skjære dem i julienne, altså på langsiden så det blir lange tynne strimler.
Så fryser jeg dem direkt.
De kan bare legges i en suppeskål og helle suppe direkte over sen, eller legges i suppe, saus, gryte i siste minuten for å beholde litt sprett.
Godt
Låter som ett bra tips! Jag brukade förvälla hastigt och sedan frysa in, men de blev blaskiga. Har därför inte odlat sockerärter på ett par år, men jag ska prova ditt tips nästa år! Tack!