Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: lantisen skrivet 14 jul-13 kl 11:57
-
Har ett 3-mån bagglamm vi skulle behöva bli av med men annars slakta. Nu är vi ju mitt i juli och kanske inte den bästa slakttiden. Ska lammen hänga när man slaktat eller kan man stycka ner dem direkt? Behöver hitta alternativ om vi inte blir av med honom.... :(
-
De skall väll hänga minst två dagar för att få ur muskelstelheten. Det går säkert att korta ned lite om du hänger svalt, inte kallt. Tid däröver är bara för att få mer smak och mörare kött.
-
Tackar. Har ju ett utrymme som är svalt, men inte kallt. Kanske kan fungera....
-
Tänk på att skydda noga mot flugor- annars blir det lätt larver i köttet-inte så trevligt!
-
Blä, larver vill vi INTE ha. Hua!! Maken jagar ju så vi har en sån där slaktpåse som släpper igenom luft att hänga det i.
-
Hej.
Ett lamm som är 3 månader kan du stycka direkt och läga i kylskåpet ett dygn. Den kan omöjligt vara annat än MÖR i den åldern ;)
-
När jag slaktar mitt i sommaren, då gör jag som i Afrika: Stycka och ta hand om direkt - i gryta eller frys. Men får det plats i kylen ett tag så är det förstås bättre.
Det blir inte lika vackra snittytor om man styckar medan det är varmt, men flugplågan är värre. Om du väntar en månad kan du få besök av getingar också, de är ännu otrevligare!
-
Blä, larver vill vi INTE ha. Hua!! Maken jagar ju så vi har en sån där slaktpåse som släpper igenom luft att hänga det i.
Då blir det nog bra!