Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Tuve skrivet 10 jul-13 kl 18:30
-
Jag har i år odlat blandade asiatiska bladgrönsaker från Runåbergs, brassica-arter. I början åt jag dem i sallad, men nu har de blivit lite för grova för det. Nån som har några goda förslag på rätter jag kan laga av dem?
-
Steka de klippt i bitar i stekpannan eller blanda dem i en omelett.
Runåbergs hade ett litet häfte om tillagning av asiatiska blad, men jag vet inte om det finns kvar.
-
Förväll dom snabbt och sedan torkar du dom inför vinterns värmande goda soppor.
-
Ah, god soppa låter bra! Men torka har jag dålig utrustning/plats att göra. Får nog bli frysen i alla fall.
Ska kolla på runåbergs hemsida. Men de har långt sommar/höst-uppehåll, har jag sett, så fortsätt gärna tipsa!