Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: albinh skrivet 04 jul-13 kl 23:33

Titel: älggrässaft utanför frysen.
Skrivet av: albinh skrivet 04 jul-13 kl 23:33
Alla recept jag sett på älggrässaft slutar med att den ska förvaras i frysen.  Saft är ju ett sätt att bevara skörden och lägger man det i frysen tappar man ju lite av poängen. Finns det något som talar mot att tappa saften (uppvärmd) på väl rengjord flaska och förvara svalt och mörkt som vilken saft som helst, tror ni? Erfarenheter?

Titel: SV: älggrässaft utanför frysen.
Skrivet av: renee d skrivet 05 jul-13 kl 05:26
Jag tappar saften på flaska holder 12 måneder till der kommer nyt.
Titel: SV: älggrässaft utanför frysen.
Skrivet av: albinh skrivet 05 jul-13 kl 08:11
Utan konserveringsmedel?

Har du ungefär samma recept som jag - blommorna får dra i sockerlag med cutroner en knapp vecka?

Titel: SV: älggrässaft utanför frysen.
Skrivet av: christelle skrivet 05 jul-13 kl 08:19
Hade lagt i natriumbensoat om inte saften ska frysas in. Även om den kanske håller sig ett tag utan så efter du öppnat flaskan så möglar den snabbt om det inte finns konserveringsmedel i den. Det är bättre med konserveringsmedel än med mögel i livsmedel tror jag iaf.
Titel: SV: älggrässaft utanför frysen.
Skrivet av: renee d skrivet 05 jul-13 kl 11:23
I pasteurize the bottles and seal whilst hot to form a vacuum. When opened they are kept in the fridge. until now (fingers crossed) I have never had problems with mould. But of course I agree with you that konserveringsmiddel is much better than mould ;D
Titel: SV: älggrässaft utanför frysen.
Skrivet av: albinh skrivet 05 jul-13 kl 11:38
Hej

Tack för de lugnande svaren! Jag tror jag satsar på en gnutta natriumbensonat.
Titel: SV: älggrässaft utanför frysen.
Skrivet av: Nettus skrivet 05 jul-13 kl 13:51
Är det lätt att lösa upp natriumbensoat i kall saft? Har fått för mig att det är svårare...