Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Nettus skrivet 30 jun-13 kl 16:46

Titel: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: Nettus skrivet 30 jun-13 kl 16:46
Förra året sparade jag moset som blev över när jag kokade saft, sen har jag gjort kräm av det under vintern. Det funkar kanon med rabarber och jordgubbar, men hallonkrämen blev väldigt knastrig av alla frön. Har ni nåt tips på vad jag kan använda hallonmoset till istället?
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: Skogsvilde skrivet 30 jun-13 kl 17:37
blanda med musli och nötter bred lägg det i låg form 1-2 cm tjockt torka på 50 grader 1 dygn. har du en tork så kan du göra det i den tänk bara på att cirkulationen skall funka.

Och voila du har hemalagade proteinbars.
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: Nettus skrivet 01 jul-13 kl 12:46
Bra tips! Men jag äter inte proteinbars, har aldrig smakat...  :-\
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: Skogsvilde skrivet 01 jul-13 kl 12:58
Bra tips! Men jag äter inte proteinbars, har aldrig smakat...  :-\

Då kan du göra godis i stället och bjuda hågade.
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: christelle skrivet 01 jul-13 kl 13:11
Göra en god likör?
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: Nettus skrivet 02 jul-13 kl 11:48
Tror du det funkar när jag redan gjort saft på hallonen?
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: christelle skrivet 02 jul-13 kl 11:54
Njae, vet inte - svårt att beräkna sockermängden och blir nog inte så smakrikt om inte bären etc får dra ur i alkohol.
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: Snuzer skrivet 02 jul-13 kl 12:40
Bre ut den som en kräm/fyllning i en rulltårta?
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: Fru Jansson skrivet 02 jul-13 kl 13:54
Går det att slå sönder fröna i en mixer? Då kanske du kan göra nåt krämigt i alla fall...
Titel: SV: Vad göra av hallonmos?
Skrivet av: Nettus skrivet 03 jul-13 kl 11:18
Bra förslag, Snuzer o Fru Jansson! Jag har så pass mycket mos att jag kan testa båda!