Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Nettus skrivet 30 jun-13 kl 16:46
-
Förra året sparade jag moset som blev över när jag kokade saft, sen har jag gjort kräm av det under vintern. Det funkar kanon med rabarber och jordgubbar, men hallonkrämen blev väldigt knastrig av alla frön. Har ni nåt tips på vad jag kan använda hallonmoset till istället?
-
blanda med musli och nötter bred lägg det i låg form 1-2 cm tjockt torka på 50 grader 1 dygn. har du en tork så kan du göra det i den tänk bara på att cirkulationen skall funka.
Och voila du har hemalagade proteinbars.
-
Bra tips! Men jag äter inte proteinbars, har aldrig smakat... :-\
-
Bra tips! Men jag äter inte proteinbars, har aldrig smakat... :-\
Då kan du göra godis i stället och bjuda hågade.
-
Göra en god likör?
-
Tror du det funkar när jag redan gjort saft på hallonen?
-
Njae, vet inte - svårt att beräkna sockermängden och blir nog inte så smakrikt om inte bären etc får dra ur i alkohol.
-
Bre ut den som en kräm/fyllning i en rulltårta?
-
Går det att slå sönder fröna i en mixer? Då kanske du kan göra nåt krämigt i alla fall...
-
Bra förslag, Snuzer o Fru Jansson! Jag har så pass mycket mos att jag kan testa båda!