Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Tösen skrivet 28 jun-13 kl 11:25

Titel: Tips på tillagning av lårklubbor tack
Skrivet av: Tösen skrivet 28 jun-13 kl 11:25
Har du något eget smaskigt recept på just kycklinglår? någon speciell krydda som gör susen eller bara ett simpelt recept som aldrig sviker? Jag har plockat ut två bamselår från frysen med skinnet kvar som jag tänkte laga till kvällen. det var en rejäl tupp de väger 500 g styck! dåligt med inspiration idag..
Titel: SV: Tips på tillagning av lårklubbor tack
Skrivet av: grimbart skrivet 28 jun-13 kl 11:59
Honung,soya,olja samt vitlök till marinad..
Titel: SV: Tips på tillagning av lårklubbor tack
Skrivet av: Tösen skrivet 28 jun-13 kl 14:41
Låter inte helt fel! Sedan ugnsbaka bara eller?
Titel: SV: Tips på tillagning av lårklubbor tack
Skrivet av: grimbart skrivet 28 jun-13 kl 15:58
Japp in i ugnen,vill man så kan man krydda mer efter marinering tex paprika,chili,cayenne
Titel: SV: Tips på tillagning av lårklubbor tack
Skrivet av: bokeliden skrivet 28 jun-13 kl 16:07
Min favorit är chili, vitlök och ingefära, mosa i mortel o blanda med salt, svartpeppar och ostronsås (eller soja). Skär ett litet snitt genom skinnet, gojsa in blandningen o låt stå några timmar, stek som vanligt i ugnen, 175 grader i dryga timmen till så stora lår. Den här metoden kan man göra med allsköns blandningar, köttet tar smak, örtkryddor bränns inte sönder o det blir sååå mycket godare än bara kryddor på skinnet