Alternativ.nu
Djur => Andra fjäderfän => Kalkoner => Ämnet startat av: Pernilla Lava skrivet 19 jun-13 kl 19:42
-
hej, hur många kycklingar klarar en kalkon...? Jag har ägg i kläckaren och om alla tar sig då blir det många...typ 20!
det brukar ju inte bli kläck på alla men man vet ju aldrig!
tacksam för svar.
mvh Pernilla
-
Kalkoner som ruvar lägger sig ofta på ca 10-20 ägg. Seden är olika mammor olika duktiga men är det en förstagångsmamma så skulle jag inte ge henne förtroendet med allt för många. Har precis en stolt förstagångsmamma till 6 som lyckades bli av med alla inom 4 dagar :P Det går förhoppningsvis bättre för henne nästa gång.
-
Tack Lina :)
Några får bo i bur och lampa om det blir många...
:D Pernilla
-
Det blev 12 st pigga krabater som nu bor i en hästbox med mamma och en extralampa... Det har gått bra i en vecka nu... :)
hoppas hoppas hoppas! de får stanna där i några veckor till.
-
Kul :) Då hoppas vi att din kalkonmamma är bättre på jobbet än vad min höna var ;)
-
Det blev tillslut 10 st varav 3 tuppar och 7 hönor!
Jag har nu i januari slaktat gammel tuppen och ska äta honom men vet inte riktigt vad jag ska laga... han var ju ingen kyckling precis... 4år.
-
Hur 'tänker' man strategiskt bäst i de här fallen? Att kläcka med maskin och ta hand om kalkisarna själva eller låta kalkonmamman lära sig ta hand om dem och misslyckas ibland? Har läst en del inlägg om olika kalkonmödrar nu.
-
Hur 'tänker' man strategiskt bäst i de här fallen? Att kläcka med maskin och ta hand om kalkisarna själva eller låta kalkonmamman lära sig ta hand om dem och misslyckas ibland? Har läst en del inlägg om olika kalkonmödrar nu.
I mitt fall gör jag både och. Det är inte alls ovanligt bland alla fåglar att ruvmammor inte är så himla framgångsrika första gången. De flesta blir duktigare men vissa lär sig aldrig...
Det blev tillslut 10 st varav 3 tuppar och 7 hönor!
Jag har nu i januari slaktat gammel tuppen och ska äta honom men vet inte riktigt vad jag ska laga... han var ju ingen kyckling precis... 4år.
Pulled turkey :D Att laga äldre fåglar som man lagar pulled pork blir kanongott :) Enda skillnaden är att man bör börja med en högre temperatur för att ta död på ev campylobakter eller Salmonella (osannolikt att du har det men för säkerhets skull) Jag brukar köra 175-200 grader tills fågeln har 80 grader rätt igenom och sedan 50-75grader i ytterligare några timmar (hur många beror på hur stor totalvikten är. Lagar du den hel så slå in den i folie när du sänker tempen så att den inte torkar.