Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: adelyn85 skrivet 24 maj-13 kl 10:06

Titel: mozzarella av Arlas mjölk?
Skrivet av: adelyn85 skrivet 24 maj-13 kl 10:06
Hej,
jag undrar om det går att göra mozzarella av Arlas mjölk (eller annan köpemjölk), med tanke på pastöriseringen, eller om jag behöver använda mig av "riktig" mjölk? Är det även möjligt att tillverka mozzarella av köpemjölk?
Titel: SV: mozzarella av Arlas mjölk?
Skrivet av: kurt skrivet 24 maj-13 kl 13:26
Förutom att riktig mozzarella  skall göras av vattenbuffelmjölk, så är det inget problem att göra av pastöriserad mjölk. Den skall ju inte mjölksyras innan på något sätt.
Titel: SV: mozzarella av Arlas mjölk?
Skrivet av: peppz skrivet 24 maj-13 kl 13:54
Det går på pastöriserad mjölk, men det blir inte alls lika gott,  Pastöriseringen är inga problem, men iom homogeniseringen så förstör man gräddaromen som gör mozzarellan så fin.
Så åk du in till närmaste mjölkbonde och köp några liter mjölk, det blir mycket bättre, och dessutom är den mjölken billigare.