Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: ekonomisanering skrivet 16 maj-13 kl 15:17
-
Kan man frysa pesto, tänkte mest på den innehäller olivolja, hur länge isf håller den
-
Det går säkert jättebra, olivolja är väl inga problem att frysa?
Håller sej säkert i många år. Tror jag.
-
Härsknar inte fett då då olja är fett ?
-
Tänkte lite så också att olja lurigt att frysa. År ju lätt o frysa övr ingrediensei o sen blanda i olja. Men känner mig själv o vet bra mkt enklare o ta upp ur klart ur frys.
-
Har som sagt ingen aning det var bara en reflektion från mig då fett härsknar i frysen efter något år i vart fall fläsk .
-
I min trädgårdsbok står det att man kan frysa in hackad basilika och olivolja, för att sedan använda som utgågspunkt i peston. Men hur länge det håller, det vet jag inte.
-
I det här receptet står det 3 veckor i frysen
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/v/valnoetspesto-med-vaesterbottensost-och-rucola/ (https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/v/valnoetspesto-med-vaesterbottensost-och-rucola/)
-
3 veckor tycker jag är i underkant. Det är syret som är boven här. Fettet kan oxidera=härskna. Förpackas peston väl, lufttätt gärna i dubbla lager plastpåsar, så borde den hålla i ett halvår, minst. Gör många små förpackningar så du tar hela varje gång. Tex. kan du frysa in peston i muffinsformar. Sen tar du av papperet och lindar in varje kaka i några lager plastfolie.
Jag har ju olivoljan framme i köket i flera månader och öppnar och stänger hela tiden.
-
Jag har fryst hemgjord pesto i små lufttäta burkar och den höll länge, säkert ett halvår (sen tog den slut) utan att förändras alls.