Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: drömmer skrivet 07 feb-07 kl 17:38
-
men hur gör man?
Egen müsli har jag klarat av, det blev gott men jag skulle vilja ha något som är lite knaprigare.
Det jag söker är alltså ett recept på "normala flingor". Jag tror att det borde kunna vara som knäckebrödsdeg men att man kavlar den tunnare.... ett riktigt recept vore att föredra, någon som har och vill dela med sig?
-
är det ingen som har testat att göra flingor a la kellogs?
-
Nej, men jag har ett jättebra recept på musli som är knaprig. men musli hade du redan gjort, eller hur?
Jag tror jag snor ihop den där muslin själv nu när jag kom å tänka på det...
-
Jag tar gärna emot ett nytt musli recept om det är knaprigt! :)
-
Jag blandar rågflingor, havregryn, linfrön, solrosfrön (ibland nötter eller mandel eller cocos) och 1/2 till 1 dl råsocker. Allt blandas i skål eller direkt i långpanna. Sen vispar jag ihop 1-2 dl vatten med 2 msk olja och skvätter över muslin samtdigt somman rör runt lite. När allt vatten är i kramar jag muslin med händerna så att vatttnet tränger in å allt blandas å klumpar sig lite. Sist rostar jag det i ugn tills det är torrt. Då får du lite krispighet, speciellt på klumparna som blir lite "start" fast inte alls så sött.
Jag gjorde en stats igår och i morse kokade vi gröt på blandningen. Riktigt gott!
-
Tack så mycket det ska jag testa någon dag!
Jag ska försöka komma på ett eget recept för flingor. Det borde inte vara så svårt. Jag tänker mig en deg som kavlas tunt och sedan bakas i ugnen för att till sist brytas i mindre bitar. En slags blandning mellan knäckebröd och pepparkaka.
-
Jag blandar rågflingor, havregryn, linfrön, solrosfrön (ibland nötter eller mandel eller cocos) och 1/2 till 1 dl råsocker. Allt blandas i skål eller direkt i långpanna. Sen vispar jag ihop 1-2 dl vatten med 2 msk olja och skvätter över muslin samtdigt somman rör runt lite. När allt vatten är i kramar jag muslin med händerna så att vatttnet tränger in å allt blandas å klumpar sig lite. Sist rostar jag det i ugn tills det är torrt. Då får du lite krispighet, speciellt på klumparna som blir lite "start" fast inte alls så sött.
Förr brukade jag göra något liknande, fast med molass istället för socker, vatten, olja. Mycket gott och krispigt!
-
lite sent svar kanske solros men kika på den här länken,
http://www.kelloggs.se/corp/About%20us/History/Invention.aspx