Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: mmeo skrivet 13 maj-13 kl 11:14

Titel: Vid vilken temperatur avstannar mjölksyrning?
Skrivet av: mmeo skrivet 13 maj-13 kl 11:14
Jag funderar lite på årets kommande skörd och tillvaratagandet av denna.

Jag har tidigare mjölksyrat en del och sen förvarat i kylskåp, men det blir snabbt rätt skrymmande. Är det någon som vet vid vilken temperatur som man behöver förvara mjölksyrade grönsaker för att de ska hålla sig men så att processen avstannar/minskar så att det inte blir outhärdligt surt efter ett tag?

Bonusfråga: hur länge har ni förvarat mjölksyrade grönsaker utan att de blivit dåliga? Jag har haft mjölksyrade rödbetor åtminstonne 1,5 år i kylskåp utan problem.
Titel: SV: Vid vilken temperatur avstannar mjölksyrning?
Skrivet av: Mrlom skrivet 13 maj-13 kl 11:46
Beror lite på vad du syrar. Men mellan 5-8grader är bra. Har du jordkällare? Har du kalla golv kan burkarna stå på golvet, helst i mörker.
Titel: SV: Vid vilken temperatur avstannar mjölksyrning?
Skrivet av: mmeo skrivet 13 maj-13 kl 12:25
Tack för svaret.

Tyvärr har jag ingen jordkällare. Det är en av anledningarna att syra grönsaker för mig. Exempelvis morötter har jag inte lyckats lagra annars.

Det låter ju som att det är kylskåp som gäller i så fall. Hm...