Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: hen skrivet 19 apr-13 kl 08:03

Titel: SAV tappning
Skrivet av: hen skrivet 19 apr-13 kl 08:03
Nu tar jag sav är det för sent eller vad säger ni? Inga knoppar än på träden....

Vad kan jag ha den till? Dryck men kan man göra något annat kul? (vin? någon som testat?)

Jag tappar på en hängbjörk nu olika smak på olika björkar eller är det omgivningen som sätter smaken?
Titel: SV: SAV tappning
Skrivet av: Loke skrivet 29 jun-13 kl 11:09
Du kan koka sirap. Krävs en väldans massa sav dock, runt 100 liter sav till en liter sirap.. Eller koka bort lite överflödsvatten och försöka jäsa ut resten, ibland lyckas man bra :) och saven smakar olika från olika träd. Står trädet i anslutning till vattendrag, brukar det inte smaka alls, eftersom trädet suger upp så mycket vatten. I år är dock saven ovanligt söt.
Titel: SV: SAV tappning
Skrivet av: wahlgrens skrivet 30 jun-13 kl 23:33
När ska man ta saven för att få ut så mycket som möjligt. Jag försökte för någon månad sedan, men det måste ha varit alldeles för sent, fick inte ut en droppe.
Titel: SV: SAV tappning
Skrivet av: kurt skrivet 01 jul-13 kl 07:33
De skall tappas ett par veckor innan löven slår ut