Alternativ.nu

Djur => Höns => Höns: Raser => Ämnet startat av: David97 skrivet 28 jan-12 kl 16:45

Titel: Ägg med 2 gulor i bakning?
Skrivet av: David97 skrivet 28 jan-12 kl 16:45
Det är normalt att hönor värper större/mindre ägg ibland.. Nu har denna höna släppt 2 gulor.. Därför ett så stort ägg, när du knäcker det, kommer det alltså ut 2 gulor,

OBS! Används inte i bak OBS!
Titel: SV: Ägg med 2 gulor i bakning?
Skrivet av: hönsmamma 11 skrivet 28 jan-12 kl 16:49
Varför inte till att baka med
Titel: SV: Ägg med 2 gulor i bakning?
Skrivet av: ieenilorac skrivet 28 jan-12 kl 16:54
Det går givetvis utmärkt att baka med ägg som har två gulor, men man måste vara en skicklig bakare, så att man känner av att det är rätt proportioner. Ett ägg med två gulor kan i normalfallet räknas som två ägg i receptet, men det beror på olika faktorer. Generellt sett så går det att vispa ägg från frigående hönor bättre, det blir mer luft i dem, och man behöver därför mindre ägg. T ex kan dvärgägg mycket väl motsvara ett normalstort ägg i bakegenskaper, om hönsen är frigående.