Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: Luppa skrivet 21 mar-13 kl 11:17
-
Vad gäller egentligen om man vill ta återtag på köttet och sälja till exempelvis en restaurang?
Antar att det krävs speciella tillstånd?
-
Livsmedelslagstiftningen skall följas.... obruten kylkedja, spårbarhet, märkning m.m. kraven i livsmedelsagstiftningen/förordningarna anpassas mkt efter vilken typ ab hantering du har vilket kan vara bra att tänka på, om man enbart hanterar förpackde livsmedel som kräver kyl- eller frysvaring är kraven relativt låga, men skall du där emot själv stycka och packa ökar kraven avsevärt. Du måste även registera din verksamhet, sök info i din kommun, det varierar mkt mellan olika kommuner hur miljö och hälsa arbetar och bedömmer olika risker.....
-
Tack för snabbt och bra svar! Lite mer lättförståeligt än det Livsmedelsverket gav mig ::)