Alternativ.nu

Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: Eufemia skrivet 15 mar-13 kl 09:24

Titel: Ätbar bagge?
Skrivet av: Eufemia skrivet 15 mar-13 kl 09:24
Hur länge är baggarna goda att äta?  Har just skickat en bagge som var knappt ett år och betäckt tackorna.  Går han att äta fortfarande??  ???
Titel: SV: Ätbar bagge?
Skrivet av: zeina66 skrivet 15 mar-13 kl 12:11
Hej
Det är han absolut!
Ptovat en treåring och det var jättegott. Slaktar mina hemma så de får hänga länge.
Dock aldrig då baggar har betäckning säsong ;)
Titel: SV: Ätbar bagge?
Skrivet av: Lorita skrivet 15 mar-13 kl 12:23
Jag lånade ut en bagge till mina granne som får betäcka innan slakt, hon som köpte den lådan tyckte mycket om köttet och är den kräsnaste lådköparen som jag har då hon jobbar med mat.
Titel: SV: Ätbar bagge?
Skrivet av: hustran skrivet 16 mar-13 kl 01:50
Jajamensan! ;D
Titel: SV: Ätbar bagge?
Skrivet av: ieenilorac skrivet 16 mar-13 kl 09:25
Det är en utbredd missuppfattning att könsmogna handjur smakar illa, eller att de är oätliga under betäckningssäsong. Vissa enstaka individer smakar illa, oavsett om det är betäckningssäsong eller ej, det stora flertalet smakar gott året om.

Däremot tillagas ju äldre djur lite annorlunda än unga djur för att bli bra. Men verkliga finsmakare brukar hävda att köttet från äldre djur är mycket godare och har en mer distinkt smak. Själv föredrar jag ett äldre djur om jag kan välja, tillagat på låg värme under lång tid, det är verklig festmat.

För alla er som bor i någorlunda närhet till nv Skåne, och som vill hålla fast vid att äldre djur eller handjur inte är människomat, bara kontakta mig, så kan jag ta hand om köttet, helt gratis  ;) o:).
Titel: SV: Ätbar bagge?
Skrivet av: Lorita skrivet 16 mar-13 kl 18:59
Det är en utbredd missuppfattning att könsmogna handjur smakar illa, eller att de är oätliga under betäckningssäsong. Vissa enstaka individer smakar illa, oavsett om det är betäckningssäsong eller ej, det stora flertalet smakar gott året om.

Däremot tillagas ju äldre djur lite annorlunda än unga djur för att bli bra. Men verkliga finsmakare brukar hävda att köttet från äldre djur är mycket godare och har en mer distinkt smak. Själv föredrar jag ett äldre djur om jag kan välja, tillagat på låg värme under lång tid, det är verklig festmat.

För alla er som bor i någorlunda närhet till nv Skåne, och som vill hålla fast vid att äldre djur eller handjur inte är människomat, bara kontakta mig, så kan jag ta hand om köttet, helt gratis  ;) o:).

.................Jag som trodde du skulle bjuda på en smakmiddag, jag behåller nog mitt smakkött själv  o:) bor i GBG så det är ju en bit att åka
Titel: SV: Ätbar bagge?
Skrivet av: mille skrivet 17 mar-13 kl 02:24
Kan bara hålla med! Han kommer att smaka gott :)
Titel: SV: Ätbar bagge?
Skrivet av: Eufemia skrivet 17 mar-13 kl 23:06
Låter bra!!  Tagit hand om 17 kg kött nu!