Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Krollilja skrivet 12 mar-13 kl 07:50
-
Mmm, igår gjorde jag gryta på höstens sista tupp, blev toppen! Delar med mig av receptet utifall någon är sugen :-)
1 tupp
Svartpepparkorn
Lagerblad
En chili
3 tsk salt
Persilja
Rosmarin
Timjan
Creme fraiche
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Svamp (jag använde torkad)
Lingon/lingonsylt
Smör
Fräs vitlöksklyftorna och alla kryddor utom persiljan i en stor gryta som du får plats med tuppen i. Lägg i tuppen och fyll på med vatten så det täcker. Koka tills köttet är mört och går lätt att peta bort från benen, för mig tog det 1 h och en kvart.
Ta upp tuppen och låt svalna tills du kan plocka av köttet. Under tiden kan du göra ny sås - finhacka gul lök och fräs den, i med 3-4 dl av vätskan som du kokat tuppen i och ha i den torkade svampen. Rör i lingonsylt och pytsa i köttet igen, nu utan ben. Tillsätt 1 burk creme fraiche (grädde går ju också bra). Rör i lite persilja, salta om du tycker det behövs. Klart! :-)
-
Testar i detta nu. Tuppen i grytan! :D
-
Tror du det funkar med en gammal höna? Har en som kommer att få sätta livet till ikväll :-\
-
Borde funka bra, kanske får utöka tiden bara. Kolla recept på höna så får du tider att gå efter.
-
Tack för receptet! Proppmätt just nu.... ;D
-
detta ska testas idag! :)
-
Tack för receptet! Finns det någon mer som har ett lika komplett recept för tupp?
Jag har sett en del andra men jag tycker det börjar bli krångligt när de skriver "och lägg i de kryddor och grönsaker du själv väljer". Min kunskap och fantasi sträcker sig inte så långt 😉
-
Gammal tråd, men jag gjorde tuppgryta efter detta recept igår och jösses vad gott det blev. Tack för att du delade med dig :D