Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Rain skrivet 07 mar-13 kl 13:04

Titel: Hur görs äggpulver?
Skrivet av: Rain skrivet 07 mar-13 kl 13:04
Hur görs äggpulver?
Kan man göra det själv?
Titel: SV: Hur görs äggpulver?
Skrivet av: Malin Johansson skrivet 07 mar-13 kl 13:44
Torka och mal ägg. :)
Titel: SV: Hur görs äggpulver?
Skrivet av: Edgar skrivet 07 mar-13 kl 16:04
Man använder ett torktorn, via ett "duschmunstycke" överst i tornet sprutas smådroppar nedåt, och tempererad luft går uppåt i tornet. Man ställer in droppstorlek, flöden och temperatur så att pulvret är torrt när det landar i botten av tornet. Ofta separeras produkten så att vita och gula torkas var för sig. Källbergs Industri i Töreboda sysslar bland annat med det.