Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Smajsan skrivet 23 feb-13 kl 16:01
-
Hej!
Jag har just nu 9 små vakteltuppar liggandes i kylskåpet i marinad sedan i går.Jag vet inte hur jag ska göra med dom, ska jag steka i stekpanna eller i ugn? och isåfall hur länge och på vilken temp?
Mvh Smajsan.
-
NU går jag ut i köket och sätter på ugnen på 175 grader, lägger vaktlarna i en form,steker tills de ser färdiga ut. För nu är jag hungrig :P
Men tar gärna imot lite tips om hur ni gör med era vaktlar,tills nästa gång det blir dags.
-
Vet ju inte vad det är du har i din marinad och så... Men när jag gör vaktlar så kryddar jag dem bara (flådda) med salt och peppar. Bryner i massa smör tills de fått fin yta. På med grädde och puttra tills köttet känns klar. Och mot slutet i med en klick vinbärsgelé. Ljuvligt i sin enkelhet... ;)
-
Tack för tipset :D
Jag har lite allt möjligt i min marinad, så salt o peppar blir nog överflödigt. Hur känns köttet när det känns färdigt? och blir det bäst om man avslutar med att koka den som du gjort? Dom är flådda.
-
Nu har jag ätit mina första vaktlar :) Och det var ju gott, men inte det godaste jag har ätit. Men jag tror jag hade på för mycket kryddor i marinaden så det smakade inte så mycket mer än kryddor.
Nästa gång ska jag ta det lite lugnare med kryddningen och göra som du, salt o peppar o grädde.