Alternativ.nu
Odling => Frukt & bär => Ämnet startat av: Znibban skrivet 20 feb-13 kl 11:09
-
Jag vågar inte ge hönsen äggskalen, rädd för att de ska få för stor smak för eina ägg.
Såg en film på youtube om hur någon samlade in mängder med äggskal från restauranter och efter att ha tvättat och torkat de så lades de i en burk. Sedan hällde de på risvinäger och det fick all kalk att lossa från skalen - kvar blev bara tunna hinnor.
Detta finns under Korean Natural Farming (IMO Brian Mc Grath)
Kalcium spray.
Äggskal torkade i ugnen
10 delar risvinäger i 1 del äggskal (söndersmulade)
Detta blandas ut 1000:1 & sprayas på omogna frukter.
Själv har jag gjort blandningen med egen äppelsidervinäger men har inte använt det än.
-
Detta blandas ut 1000:1 & sprayas på omogna frukter.
Varför då???
-
Varför då???
För att det blir för starkt annars med ren koncentrerad kalk och vinäger, man ska använda en betydligt svagare dos.
-
För att det blir för starkt annars med ren koncentrerad kalk och vinäger, man ska använda en betydligt svagare dos.
Jag tror att Kanin-Eva undrade varför man överhuvudtaget sprejar kalk på omogna frukter.
-
Jag tror att Kanin-Eva undrade varför man överhuvudtaget sprejar kalk på omogna frukter.
;D :-[ :P, det minns jag inte helt säkert men troligen var det som växtskydd och för att avskräcka insekter, det skulle göras på omogna frukter, så det är säkert ett ekologiskt sätt att få fram frisk frukt.
Någon annan som vet ? Är ni intresserade så gå in på youtube och sök :)