Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: wahlgrens skrivet 11 feb-13 kl 15:18
-
Hej!
Hoppas på snabba svar här. Jag tänkte att jag skulle göra mozarella. Har följt följande recept http://dalmatianmom.blogspot.se/2013/01/hemmagjord-mozzarellaost.html (http://dalmatianmom.blogspot.se/2013/01/hemmagjord-mozzarellaost.html)
Men den eländiga mjölken ystar ju inte. Har haft i extra löpe, värmt upp igen. Det har börjat ysta sig en liten aning nu, men det har inte gått fem minuter, utan 2 timmar. Vad är det för fel? Kan jag rädda det? Hur länge kan jag vänta?
-
Har du haft vasslan för kall kanske, låter lite så.
Men om korna som gjort mjölken just gjort foderbyte kan det ibland vara hopplöst
att göra de produkter man vill av dem.
Lycka till
-
För kall? Den får alltså inte kylas först? ???
-
Mjölken ska ju hålla en temp på drygt 32 grader när den ystar, kan höjas lite om den inte tar ihop.
-
Jo det vet jag. Jag höjde även till 35-37 grader men utan resultat. Tänkte om du menade att mjölken inte fick kylas, dvs stå i kylskåp innan osttillverkningen, men så menade du inte???
Lyckades få fram ytterst lite ostmassa efter flera timmar. Men det kändes som om något måste ha blivit fel.