Alternativ.nu
Hantverk => Skinn => Ämnet startat av: Bella och kaninerna skrivet 29 jan-13 kl 15:19
-
Det är första gången jag bereder skinn. Frös in kaninskinnen direkt efter slakt. Tinade upp dem efter åtta veckor och skrapade dem. Efter tvätt och torkning så luktar det illa. Speciellt det ena skinnet. Svårt att beskriva lukten, men söt stickande. Det finns INGA kött- eller fettrester kvar. Ska det vara så? Vad har jag annars gjort för fel?
-
Hur luktade skinnen när de var råa?
-
Luktar det illa så måste ju bakterier ha hunnit växa där antingen innan de hamnade i frysen eller under beredningen. Har det väl bildats illaluktande ämnen så kan de säker tränga in i skinnet
-
Har du saltat skinnet innan du frös det?
-
Det enda jag kan tänka mig är att det tog för lång tid för skinnen att torka... Hade du skinnen uppspända under torkningen?
-
Hur luktade skinnen när de var råa?
De luktade inget speciellt. De lades i frysen innan de ens svalnat. Och de tinades upp i vattenbad, ca en halvtimme innan de skrapades.
-
Har du saltat skinnet innan du frös det?
Nej jag saltade inte skinnen innan frysning. Ska testa det nästa gång.
-
Det enda jag kan tänka mig är att det tog för lång tid för skinnen att torka... Hade du skinnen uppspända under torkningen?
De var inte uppspända utan hängde med pälssidan utåt. Ett dygn bara.
-
De var inte uppspända utan hängde med pälssidan utåt. Ett dygn bara.
Då är det det som är problemet.... Prova att tvätta dom igen och spänn upp dom tills de är riktigt torra.(http://)