Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: fräsen skrivet 06 jan-13 kl 11:32

Titel: Äta 1 år gammalt rådjurs kött?
Skrivet av: fräsen skrivet 06 jan-13 kl 11:32
Är igång med frysrensning o hittade en rådjurskank som legat i frysen ca 1 år, är den ok att äta?
Kan den tagit dålig smak?
Titel: SV: Äta 1 år gammalt rådjurs kött?
Skrivet av: Jonte76 skrivet 06 jan-13 kl 11:35
   Nej så länge köttet inte blivit frystorkat på brukar det inte vara nån större smakskillnad på magert vilt kött efter så kort frys förvaring
Titel: SV: Äta 1 år gammalt rådjurs kött?
Skrivet av: mille skrivet 06 jan-13 kl 11:36
Det går alla gånger bra att äta! Rådjur är magert kött och håller länge.
Titel: SV: Äta 1 år gammalt rådjurs kött?
Skrivet av: ieenilorac skrivet 06 jan-13 kl 11:37
Tina den, titta på den, lukta på den. Om den ser ok ut och luktar ok, så kommer den att smaka ok också.
Titel: SV: Äta 1 år gammalt rådjurs kött?
Skrivet av: Lena på Högen skrivet 06 jan-13 kl 11:41
Borde gå bra. Viltkött är ju magert kött. Vi brukar äta flera år gammalt älgkött utan problem. Vissa säger till och med att det bara blir bättre. Det är värre med fläskkött som är fetare, det härsknar. Men det brukar hålla längre än rekommendationen på (tror jag) tre månader.
Titel: SV: Äta 1 år gammalt rådjurs kött?
Skrivet av: fräsen skrivet 06 jan-13 kl 11:45
ok vad bra, då blir det finmiddag till nästa helg :)
Titel: SV: Äta 1 år gammalt rådjurs kött?
Skrivet av: Lycka skrivet 06 jan-13 kl 12:56
Går säkert alldeles utmärkt.
Jag har ätit "gammalt frysekött" som varit jättegott.
Kände ingen skillnad inte mor heller som varit kokerska för 100 år sen ;)