Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: fräsen skrivet 06 jan-13 kl 11:32
-
Är igång med frysrensning o hittade en rådjurskank som legat i frysen ca 1 år, är den ok att äta?
Kan den tagit dålig smak?
-
Nej så länge köttet inte blivit frystorkat på brukar det inte vara nån större smakskillnad på magert vilt kött efter så kort frys förvaring
-
Det går alla gånger bra att äta! Rådjur är magert kött och håller länge.
-
Tina den, titta på den, lukta på den. Om den ser ok ut och luktar ok, så kommer den att smaka ok också.
-
Borde gå bra. Viltkött är ju magert kött. Vi brukar äta flera år gammalt älgkött utan problem. Vissa säger till och med att det bara blir bättre. Det är värre med fläskkött som är fetare, det härsknar. Men det brukar hålla längre än rekommendationen på (tror jag) tre månader.
-
ok vad bra, då blir det finmiddag till nästa helg :)
-
Går säkert alldeles utmärkt.
Jag har ätit "gammalt frysekött" som varit jättegott.
Kände ingen skillnad inte mor heller som varit kokerska för 100 år sen ;)