Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: bondo skrivet 14 jan-07 kl 14:08

Titel: Recept på myskanka
Skrivet av: bondo skrivet 14 jan-07 kl 14:08
Är det någon här som har recept på myskanka?
Vill gärna ha det.
Titel: Re:Recept på myskanka
Skrivet av: highland skrivet 31 jan-07 kl 21:50
Jag lagar mycket myskanka men har inget direkt recpt.Jag gör så här.Vi flår alltid ankorna och styckar dom i lår,fileer,vingar,hals och dom inre organ man vill ha.Sen bryner jag dom i en stor stekgryta saltar och pepprar efter smak.När jag brynt allt lägger jag störst delar underst och varvar med lök i delar och oftast viltkryddor(passar väldigt bra till mysk)sen slår jag på lite vatten ibland någon fond med.Sen får det stå på låg värme i några timmar.När det börjar se klart ut så gör jag lite redning och häller i och serverar oftast med ris.Det brukar bli kanongott jättemört.Hör av dej om du undrar nåt mer annars Lycka till.
Titel: Re:Recept på myskanka
Skrivet av: snäckan skrivet 04 feb-07 kl 14:17
Myskanka fungerar precis som vanlig anka mycket bra med alla sorters citrus, apelsin, citron eller lime,

En absolut favorit är stekt eller grillad file marinerad i lime och vitlök.

Mycket nöje
Titel: Re:Recept på myskanka
Skrivet av: Roanie skrivet 05 feb-07 kl 12:20
Hej

Hur gammal ska en myskanka vara för att vara god att äta??
Jag har tyvärr blivit av med min lilla "flock" efter rovdjursintrång och har bara en hona kvar, tänkte att vi skulle göra oss av med henne, men hon är 3 år, blir hon seg i en gryta??
Titel: Re:Recept på myskanka
Skrivet av: snäckan skrivet 05 feb-07 kl 14:16
Allt handlar om tid...
En äldre anka behöver mer tid ca 3h i ugnen så borde den inte var seg längre.

Vi hade en ett tag sen som var lite äldre, kryddade med franskaörter, juice från en apelsin och zestet, salt och peppar.  Började de första timmarna i en glasgryta med lock tog sedan av locket för att får lite krispighet.
Helt ok!
Titel: Re:Recept på myskanka
Skrivet av: highland skrivet 07 feb-07 kl 19:27
Jag hade en hane som var tre år.Jag malde köttet och gjorde lasagne jättegott..Har även testat att strimla det och köra det i Woken helt ok men blev lite segt.
Titel: Re:Recept på myskanka
Skrivet av: bondo skrivet 18 feb-07 kl 14:26
Jag slaktar dom vid ca året om jag inte säljer eller sparar.