Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: poze skrivet 12 jan-07 kl 22:06

Titel: Salami.
Skrivet av: poze skrivet 12 jan-07 kl 22:06
Såg i expressen: "Coop Sverige varnar kunder som köpt Coop Salami sedan spår av bakterien listeria upptäckts i korven vid fabrikens egenkontroll."

http://www.expressen.se/index.jsp?a=830681

Om man tillverkar salami enligt konsten regler med fermentering så kan väll inte listeria förekomma? rätt intressant som argumentation mot "konstgjord" salami isåfall..  


hur gör man salami `? syras `? ..
Titel: Re:Salami.
Skrivet av: Edgar skrivet 13 jan-07 kl 00:18
Hej!

Ibland har jag en känsla av att svensk charkindustri ger namnet salami åt en medvurst bara den är kryddad med vitlök.

Italiensk salami, jag tror salami bara betyder korv, är det fel så rätta mig. Det finns alldeles för många varianter för att vara en produkt. Rökta, torkade, det finns till och med salami med mögel.  

Mögel som smaksättare finns mig veterligt bara i ost och korv.


Edgar