Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Malines här igen skrivet 17 dec-12 kl 23:45
-
Halloj!
Nån som vet hur man kommer över salt sill i lite större mängd? Behöver balansera upp köttet med någon mer "stapelvara" i hushållet.
-
Köp en låda och salta in själv? Tar en 6 veckor att bli klar om jag minns rätt. Sill köper du av fiskare, såna som åker ut med reguljära turer på helgerna brukar få upp som de inte vill ha, och du kan köpa. Snacka med skepparen så har han besked.
Annars åk ut själv.. eller skicka din sillastrybare Bleking.
-
Får skicka Lopt på det. Här är långt till fiskar och fiskare av någon sort.
-
Köp en låda och salta in själv? Tar en 6 veckor att bli klar om jag minns rätt. Sill köper du av fiskare, såna som åker ut med reguljära turer på helgerna brukar få upp som de inte vill ha, och du kan köpa. Snacka med skepparen så har han besked.
Annars åk ut själv.. eller skicka din sillastrybare Bleking.
Ja då ska man bo vid kusten om man ska göra så har minst 50 mil dit då är det nog billigare att köpa via affär det man behöver .
-
Får skicka Lopt på det. Här är långt till fiskar och fiskare av någon sort.
"Gobben" vet nog var det kan hämtas sill i större mängder. Hans tjocke käring är uppväxt i östra sidans skärgård, så det är mycket möjligt hon har koll på saltning och annan konservering.
-
Eller ta er till kusten i vår när sillen går till så kan ni dra upp sill hinkvis. :D
-
Halloj!
Nån som vet hur man kommer över salt sill i lite större mängd? Behöver balansera upp köttet med någon mer "stapelvara" i hushållet.
De större butikerna ICA, Hemköp mfl har "större förpackningar" troligen tunnor som de hämtar ur, bakom lyxiga färdiglagatdisken, när man vill ha större mängd. Iaf i södra Dalom.
-
Vi saltar in mycke egenfångad sill. Åt för lite sen sill som legat ett år och den var underbart god!
-
Jag väcker en gammal tråd till liv...
Har hittat ett recept på att salta in sill själv, den ska hålla ett år. Den ska stå kallt, men vad menas med kallt i det här sammanhanget? Kylskåpskallt? Eller "matkällarkallt", dvs ca 10 grader?