Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Skogsluffare skrivet 17 dec-12 kl 21:43
-
Hej.
Jag har gjort lite snaps med smak av clementin och kanel, den första satsen fick stå i 3 dagar men blev lite för besk, den andra satsen fick stå i 2 dagar men blev också för besk. Jag läste nyss på nätet att det är det vita i clementinskalet som gör det så beskt. MEN.. har ni något tips på hur jag kan få snapsen att smaka bättre? Jag vill helst inte göra om snapsen helt och hållet.
-
Nubbe ska va lite tvär, annars är det inte nubbe.
Slå i honung och kalla det likör.
-
Absolut! Men den ska ju även vara god. Jag vill inte förvandla den till något sött och sliskigt, bara dra ner på det beska en aning.
-
Kardemummakapslar för att ta ut smaken och ½-1 pressad silad clementin utan skaldelar för att öka sötman - kanske?
-
Kan vara värt ett försök, tack så mycket! :)
-
Grädde brukar väl ta udden av det mesta? o:)
-
Som christelle tipsar och lite vanilinsocker. Prova dig fram med vanilinsockret.
Och just,,,det vita på skalet blir det beskt av. Än värre med det vita på citronskalet om nån ämnar testa till nåt.
-
Jag använde 1/2 tesked kardemumma, två kryddnejlikor, kanelstång och en liten remsa apelsinskal (utan det vita) till en kvarting. Fick stå ett dygn, det blev mums!!
Prova med ovanstående recept och spä ut din med så blir den kanske bra ;D
-
mor min brukar göra snaps av olika bär o frukter och vad gäller citrusfrukter så doppar hon aldrig ner frukten i spriten utan låter den hänga över spriten i ett snöre, spriten tar då åt sig smaken utan o bli besk (ett visst antal dagar är det som gäller) kan ta reda på hur många om intresse finns, glasburk med tätslutande lock e bra så inte alkoholen dunstar :D
tyvärr så räddar väl inte denna ide juledrammen men januari drammen bör gå o få
-
Jag testade att bara hälla i lite silad klementinsaft i snapsen och sen smakade det jättebra!
Tack för alla tips :)