Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Skogsluffare skrivet 17 dec-12 kl 21:43

Titel: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: Skogsluffare skrivet 17 dec-12 kl 21:43
Hej.

Jag har gjort lite snaps med smak av clementin och kanel, den första satsen fick stå i 3 dagar men blev lite för besk, den andra satsen fick stå i 2 dagar men blev också för besk. Jag läste nyss på nätet att det är det vita i clementinskalet som gör det så beskt. MEN.. har ni något tips på hur jag kan få snapsen att smaka bättre? Jag vill helst inte göra om snapsen helt och hållet.
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: tinna.m skrivet 17 dec-12 kl 21:48
Nubbe ska va lite tvär, annars är det inte nubbe.
Slå i honung och kalla det likör.
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: Skogsluffare skrivet 17 dec-12 kl 21:52
Absolut! Men den ska ju även vara god. Jag vill inte förvandla den till något sött och sliskigt, bara dra ner på det beska en aning.
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: christelle skrivet 17 dec-12 kl 21:53
Kardemummakapslar för att ta ut smaken och ½-1 pressad silad clementin utan skaldelar för att öka sötman - kanske?
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: Skogsluffare skrivet 17 dec-12 kl 21:55
Kan vara värt ett försök, tack så mycket! :)
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: TiB skrivet 17 dec-12 kl 21:55
Grädde brukar väl ta udden av det mesta?  o:)
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: CaJo skrivet 20 dec-12 kl 19:13
Som christelle tipsar och lite vanilinsocker. Prova dig fram med vanilinsockret.
Och just,,,det vita på skalet blir det beskt av. Än värre med det vita på citronskalet om nån ämnar testa till nåt.
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: jerker_s skrivet 20 dec-12 kl 19:24
Jag använde 1/2 tesked kardemumma, två kryddnejlikor, kanelstång och en liten remsa apelsinskal (utan det vita) till en kvarting. Fick stå ett dygn, det blev mums!!

Prova med ovanstående recept och spä ut din med så blir den kanske bra ;D
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: häggmispel skrivet 20 dec-12 kl 22:53
mor min brukar göra snaps av olika bär o frukter och vad gäller citrusfrukter så doppar hon aldrig ner frukten i spriten utan låter den hänga över spriten i ett snöre, spriten tar då  åt sig  smaken utan o bli besk (ett visst antal dagar är det som gäller) kan ta reda på hur många om intresse finns, glasburk med tätslutande lock e bra så inte alkoholen dunstar  :D
tyvärr så räddar väl inte denna ide juledrammen men januari drammen bör gå o få
Titel: SV: Julsnapsen är lite för besk
Skrivet av: Skogsluffare skrivet 05 jan-13 kl 15:42
Jag testade att bara hälla i lite silad klementinsaft i snapsen och sen smakade det jättebra!
Tack för alla tips :)