Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Erkil skrivet 10 jan-07 kl 19:42
-
Hej hej
Jag var i dag ute och köpte ett paket Ekologisk gammeldags mjölk och när jag kom hem så upptäckte jag att, vad jag tror var, grädden hade klumpats sig och det smakade nästan som smör. Vad beror det på? Är det en naturlig "förklumpning" eller är det något annat skumt med min mjölk?
Tacksam för svar
-
Hej!
Jag får nu nytta av min tid som bonnkärring. Naturell mjölk är inte homogeniserad . Då flyter grädden överst på mjölken. Den kan skummas bort=mager mjölk eller röras ihop med mjölken= fet mjölk.
Smör görs av grädde, så ditt smaksinne kände rätt.
-
Dessutom är naturell mjölk betydligt godare!
Prova att värma upp den och mal ner 70-80% choklad och lite rårörsocker. Det gör inte alls speciellt ont att dricka ;D
-
Tack så mycket... nu behöver jag inte oroa mig för att mi mjölk är dålig
-
Men var får jag tag på sådan mjölk? Jag jobbar i Umeå och här på Maxi och Coop finns det då inte. Nån som vet? Jag tror inte Norrmejerier har den mjölken i sitt sortiment. Har jag fel?
-
Jag har inte heller sett att det finns gammedags mjölk här uppe :-\
I Skåne fanns Åsens och den var inte homogeniserad.
-
Grattis... din mjölk är inte homogeniserad vilket betyder att den är mycket nyttigare och naturligare än den andra mjölken. Rör om den lite bara så blir det nog bra igen. :)