Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Hagelheta skrivet 07 dec-12 kl 21:22
-
Är lite sugen på att prova att röka en kanin nu när det snart är dags för slakt.
Hur gör ni?
Bör man förkoka lite innan? Då jag endast har en fiskrök.
Vilken del är bäst att röka?
Alla tips mottages tacksamt.
-
Vi har köpt rökt kaninlår, supergott!
Nu har min man just köpt en egen rök så nästa säsong ska vi prova själva.
-
låt kaninen ligga i saltlake ca1dygn innan tillagning, jag varmröker i en tunna,ca1-1,5h ungefär. Framben brukar bli fina att gnaga,file och bakben blir pålägg,slaksidorna kan bli något tråkiga,, rökt kanin är gott,jag röker i alspån,enris och lite rosmarin kan vara gott med..
-
Vi har köpt rökt kaninlår, supergott!
Nu har min man just köpt en egen rök så nästa säsong ska vi prova själva.
Vad har han köpt för rök?
-
Bradley 6-gallers