Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: eklo skrivet 04 dec-12 kl 15:56

Titel: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
Skrivet av: eklo skrivet 04 dec-12 kl 15:56
Jäklar.

Var utomlands på jobb ett par veckor och trodde surkålen stod frostfritt, men elementet passade på att gå sönder. Nu har alltså kålen frusit i krukan, förmodligen varit frusen i 3-4 dagar (legat i krukan sammanlagt 2,5 veckor).

Vad göra? Tina och smaka - eller bara kasta rakt av?
Titel: SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
Skrivet av: Paradisgården skrivet 04 dec-12 kl 18:12
Jag hade smakat alla fall och gillar jag det inte hade jag gett det till hönsen - de älskar syrat! ;D
Titel: SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
Skrivet av: Mamsingen skrivet 04 dec-12 kl 20:02
Säkert ätbart, men ej så lång hållbarhet när det tinat. . Gissar jag.
Titel: SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
Skrivet av: eklo skrivet 04 dec-12 kl 21:18
Tack snälla ni för raska svar, den börjar så smått tina nu - ska ta ett litet test i morgon, och ev. tillsätta ny kultur om det inte smakar alltför mysko.
Titel: SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
Skrivet av: Paradisgården skrivet 04 dec-12 kl 22:29
Smaken blir nog ingen större skillnad, men konsistensen blir väl annorlunda. Du kan alltid göra massa underbart god bigos och frysa in om det inte blir bra att fortsätta förvara den på samma sätt - mums! :P
Titel: SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
Skrivet av: eklo skrivet 05 dec-12 kl 20:45
hej igen,

nu har jag ätit tinad surkål till middan, inget fel alls, t.o.m. konsistensen kändes trevlig - vilken tur att ni fick mig att inte tappa modet.
Titel: SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
Skrivet av: ESIJ skrivet 09 dec-12 kl 21:14
Har ingen aning men jag skulle inte slänga med en gång.
Tina lite och smaka. Gott? OK?
Kanske bäst att låta var fryst då om det går.
Och sen tina efter behov.
Eva.