Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: lite_av_varje skrivet 09 jan-07 kl 18:09
-
jag ska göra kycklingfile idag, men vad ska jag ha till det?
ris?
potatis?
kålsallad?
hjälp mig med nåt gott recept!
-
Salta och peppra den, rulla dem i hackad basilika och vira in dem i baconskivor. Stek i 200 ° ugn eller så tills de är klara.
Kokt potatis och en god sås med en lök som svettats mjuk och glansig, spad från kycklingen, buljong, creme fraiche, mer basilika samt persilja. Det åt vi på nyårsafton.
-
Hej
Ofta brukar jag ha rostade grönskaker till kyckklingfilé.
Skala och klyfta te x potatis, lök, morötter,mm ta de saker du tycker om. Lägg det i en långpanna och stimla lite olja över, sedan in i ugnen på ca 220grader i ca 25min (kolla efterhand så konsistensen blir lagom) sedan får var och en salta/krydda efter behov. Lättvindigt sedan är att ha en smaksatt kall cremefraich till. ;)
Lycka till