Alternativ.nu

Allmänt => Boktips => Ämnet startat av: Edgar skrivet 07 jan-07 kl 17:09

Titel: Matlagningens fysik
Skrivet av: Edgar skrivet 07 jan-07 kl 17:09
Hej!

Matlagning är uteslutande praktiskt tillämpad fysik och kemi!

Det finns en intressant bok, minns ej titeln, men författad av Hans Uno Bengtsson och Boris Möller (fysikprofessor i Lund, resp känd kock) som skriver om matlagningens fysik.

Anbefalles!!!!

Edgar
Titel: Re:Matlagningens fysik
Skrivet av: Gröfre Slissing II skrivet 07 jan-07 kl 18:07
Hej!  "Edgar"!  Rotade bland "Libris" fem miljoner titlar; det torde vara denna bok som åsyftas, och den kanske skall läsas av mig vid tillfälle:


författare:   Bengtsson, Hans-Uno, 1953-  
titel:   Koka soppa på fysik : en bok om matlagning / Hans-Uno Bengtsson, Jan Boris-Möller ; illustrationer: Andrzej Ploski  
förlag/år:   Lund : Boström, 1997 ; (Lund : Wallin & Dalholm)  
 omfång:   231, [3] s. : ill. ; 25 cm  
 ISBN:   91-972634-7-8 (inb.)  
medarbetare:  Boris-Möller, Jan, 1957-  
medarbetare:  Ploski, Andrzej, 1949-  


Ovanstående är förstås urklippt ur "Libris!.

Hälsningar!  G.S II
Titel: Re:Matlagningens fysik
Skrivet av: Edgar skrivet 07 jan-07 kl 21:14
Hej!

Precis den är det!  Där finns många tips på hur matlagningen underlättas, och hur kockarna utnyttjar fysiken för att få till perfekt lagad mat! Dessutom skriven så att "vanligt" folk kan tillgodogöra sig innehållet (skrivet av en fysikprofessor).
Även underhållande tyckte jag!
Har lånat och läst den ett par gånger.
Hans Uno Bengtsson har även skrivit andra läsvärda böcker!

Rekomennderas

Edgar