Alternativ.nu

Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: Kajsa skrivet 21 nov-12 kl 00:08

Titel: Stjälkselleri
Skrivet av: Kajsa skrivet 21 nov-12 kl 00:08
Odlade stjälkselleri och fick massor som klarat sig bra ute tills nu. Någon som testat att förvälla den och sedan stoppa den i frysen?
Eller har något annat tips på hur man kan förvara den ??? ??? ???

Kajsa
Titel: SV: Stjälkselleri
Skrivet av: tinna.m skrivet 21 nov-12 kl 00:19
Om inte annat bör du kunna köra den i råsaftcentrifug och frysa juicen.
Mixer och frysa gröten?
Titel: SV: Stjälkselleri
Skrivet av: kurt skrivet 21 nov-12 kl 03:59
En kort förvällning och sedan frysning fungerar bra
Titel: SV: Stjälkselleri
Skrivet av: Znibban skrivet 21 nov-12 kl 08:09
Jag har äntligen skaffat en dehydrator så jag har torkat mängder med bladselleri.
38 grader temp, så färgen är fortfarande härligt grön. Jag har kört den torkade finhackade sellerin i mixer och har nu ett underbart kryddpulver!
Om man inte är så lyckligt lottad att man har en dehydrator så kanske man har en varmluftsugn!

Hacka bara stjälkarna i mikrobitar så torkar de snabbare.
Jättegod som krydda och perfekt om man vill göra sin egen buljong!
Titel: SV: Stjälkselleri
Skrivet av: masa skrivet 21 nov-12 kl 09:46
Man kan göra Verdurette. Finfördela stjälkselleri, persilja, salladslök och/eller andra örter och grönsaker. Blanda sedan med 20 % salt och slå i glasburkar, locket på och håller åravis. Fantastiskt bra som soppbas.
Titel: SV: Stjälkselleri
Skrivet av: kurt skrivet 21 nov-12 kl 11:16
Torkning är ett mycket bra sätt att bevara grönsaker. Men förutom purjolök, så kulle jag nog blanchera alla andra grönsaker mycket kort före torkning.

http://foodpreservation.about.com/od/Dehydrating/ht/How-To-Blanch-And-Dry-Celery.htm (http://foodpreservation.about.com/od/Dehydrating/ht/How-To-Blanch-And-Dry-Celery.htm)