Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Solöga skrivet 16 nov-12 kl 22:53

Titel: Kaninrulader
Skrivet av: Solöga skrivet 16 nov-12 kl 22:53
Hej
Jag har tänkt göra rulader av kaninernas slaksidor men har lite dålig fantasi på vad jag kan "fylla" dom med.
Katrinplommon är det första som ploppar upp i minnet men sen är det stopp.
Vad kan jag mer ha i som blir gott?
Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: LillaSophie skrivet 17 nov-12 kl 00:02
morsan brukar ha lök, morot och en klyfta sur inlagd gurka i vanliga rulader
Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: Pata skrivet 17 nov-12 kl 01:04
När jag rullar lammslaksidor brukar jag köra rosmarin/timjan/vitlök/olivolja och ev vanlig lök. Ingen aning om det funkar till kanin, men det är ju goda smaker. Men med lamm och får måste man köra typ tre timmar i ugnen för att det ska bli ätbart.
Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: Solöga skrivet 17 nov-12 kl 06:51
Tack för tipsen, ska testa lite olika.   ;D

Men med lamm och får måste man köra typ tre timmar i ugnen för att det ska bli ätbart.

Tror att det blir liiiite länge med små kaninsidor  ::)
Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: Snuzer skrivet 17 nov-12 kl 08:40
Färska örter, varför inte ost? Eller mjölksyrade blandade grönsaker. Är säker på att paprika passar utmärkt. Du va inne på plommon, äpple kanske också funkar.

Ja det var lite av vad som poppade upp i mitt huvud  :D
Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: Solöga skrivet 21 nov-12 kl 22:28
Hade i lite vad jag hade hemma.

Katrinplommon och persilja.
Torkade aprikoser och purjolök.
Paprika och russin.

Blev mest nöjd med aprikosfyllningen.
Hittade nyss en bit hemmarökt sidfläsk (som ju bara är underbart gott i sig). Det ska bli nästa fyllning!

Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: LillaSophie skrivet 21 nov-12 kl 22:36
det såg gott ut. aprikos hade jag själv inte kommit på.  :o
Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: kurt skrivet 22 nov-12 kl 12:31
Inte rullader, men Jamie Olivers kaninbolognese är ju annars väldigt enkel att göra

http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/12-hour-rabbit-bolognese-recipe (http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/12-hour-rabbit-bolognese-recipe)
Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: Quercus skrivet 28 nov-12 kl 07:32
många bra förslag så jag har väl inte mycket att tillägga...men...
Jag brukar bre på med dijonsenap, lägga i ett par morotstavar och ibland lite bacon eller sidfläsk (baconet ger lite röksmak).
Rulladerna brynes - sedan över i en traktörpanna. Slå på lite buljong (kalv, kyckling) så det nästan täcker rulladerna, lite svartpeppar, lite tomatpure (1 msk).
Rulladerna ska puttra i detta i ca 45 min. Ta ur dem och reducera buljongen till ca 3 dl (låt smaken avgöra). Om du vill kan du toppreda buljongen eller slå på lite vispgrädde (gott). Låt detta puttra liten stund sedan värm på med rulladerna i. Servera!
Titel: SV: Kaninrulader
Skrivet av: Solöga skrivet 28 nov-12 kl 20:42
Oj oj oj
Det där lät gott!
Måste prova så snart jag har fler sidor som ska ätas  ;D