Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Solöga skrivet 16 nov-12 kl 22:53
-
Hej
Jag har tänkt göra rulader av kaninernas slaksidor men har lite dålig fantasi på vad jag kan "fylla" dom med.
Katrinplommon är det första som ploppar upp i minnet men sen är det stopp.
Vad kan jag mer ha i som blir gott?
-
morsan brukar ha lök, morot och en klyfta sur inlagd gurka i vanliga rulader
-
När jag rullar lammslaksidor brukar jag köra rosmarin/timjan/vitlök/olivolja och ev vanlig lök. Ingen aning om det funkar till kanin, men det är ju goda smaker. Men med lamm och får måste man köra typ tre timmar i ugnen för att det ska bli ätbart.
-
Tack för tipsen, ska testa lite olika. ;D
Men med lamm och får måste man köra typ tre timmar i ugnen för att det ska bli ätbart.
Tror att det blir liiiite länge med små kaninsidor ::)
-
Färska örter, varför inte ost? Eller mjölksyrade blandade grönsaker. Är säker på att paprika passar utmärkt. Du va inne på plommon, äpple kanske också funkar.
Ja det var lite av vad som poppade upp i mitt huvud :D
-
Hade i lite vad jag hade hemma.
Katrinplommon och persilja.
Torkade aprikoser och purjolök.
Paprika och russin.
Blev mest nöjd med aprikosfyllningen.
Hittade nyss en bit hemmarökt sidfläsk (som ju bara är underbart gott i sig). Det ska bli nästa fyllning!
-
det såg gott ut. aprikos hade jag själv inte kommit på. :o
-
Inte rullader, men Jamie Olivers kaninbolognese är ju annars väldigt enkel att göra
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/12-hour-rabbit-bolognese-recipe (http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/12-hour-rabbit-bolognese-recipe)
-
många bra förslag så jag har väl inte mycket att tillägga...men...
Jag brukar bre på med dijonsenap, lägga i ett par morotstavar och ibland lite bacon eller sidfläsk (baconet ger lite röksmak).
Rulladerna brynes - sedan över i en traktörpanna. Slå på lite buljong (kalv, kyckling) så det nästan täcker rulladerna, lite svartpeppar, lite tomatpure (1 msk).
Rulladerna ska puttra i detta i ca 45 min. Ta ur dem och reducera buljongen till ca 3 dl (låt smaken avgöra). Om du vill kan du toppreda buljongen eller slå på lite vispgrädde (gott). Låt detta puttra liten stund sedan värm på med rulladerna i. Servera!
-
Oj oj oj
Det där lät gott!
Måste prova så snart jag har fler sidor som ska ätas ;D