Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Ingelavw skrivet 08 nov-12 kl 13:50

Titel: Gåsblod till blodpudding?
Skrivet av: Ingelavw skrivet 08 nov-12 kl 13:50
Vi funderar på att slakta första gåsen i morgon eller på lördag.... funderar då på dom har väl rätt mycket blod?
Svartsoppa är inte intressant eftersom jag är ganska säker på att jag inte tycker om det med tanke på att det är typ pepparkaks smak... och det vill jag inte ha på mat :-)
Däremot funderar aj gpå om det skulle gå att ta rätt på blodet och göra blodpudding av det?
Någon som provat??
Annars spar vi det ändå och värmer det så det får stelna till hundmat om det är mycket.. tror dom gillar det  :-)
Titel: SV: Gåsblod till blodpudding?
Skrivet av: Vitis skrivet 08 nov-12 kl 15:29
Klart du kan göra blodpudding av gåsblod... om du nu vill snuva hundarna på godiset!  ;)

Generellt så är väl fågelblod lite "kraftigare" än däggdjursblod. Ser iaf. så ut när man slaktar.

?
Titel: SV: Gåsblod till blodpudding?
Skrivet av: Ingelavw skrivet 09 nov-12 kl 10:29
........det blir no någe *slafs till hundarna ändå :-)*
...och lite blod kommer ju alltid på marken till våra hundars förtjusning :-)
Läste någe gammalt recept oxå att man kunde använda gåstarmarna... så om det inte luktar för illa så kanske dom går att skölja ur och ge voffarna :-)
Hjärta lever och mage,får dom inte den här gången :-)...men det blir inte slakt i dag..... får skjuta fram det några dagar eftersom jag inte mår helt bra.
NU ska jag försöka ta tillvara blodet iallfall så  får vi se vad det blir av det hela sen :-)
JU mer av ett djur,som jag kan ta vara på tycker jag är väldigt bra :-)
Så,nu ska läsa på om hur jag ska ta reda på blodet och hur jag ska göra med det :-)