Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Nicken skrivet 07 okt-12 kl 09:38
-
Hejsan
För ett tag sedan fick jag en Kanada gås...
JAg har den nu i frysen ostyckad men plockad...
Saken är den att jag inte riktigt vet hur jag ska tillaga den, alla recept på nätet pratar om saltlake bad osv... är detta ett måste?
Tacksam på förslag på recept/ sätt att tillaga den på!!!
-
gjorde en helstekt gås till nyårs afton för nått år sen som var riktigt mumsig.
apelsin med hel stjärnanis och kanelstång i gåsen snittade skinnet lite o gnodde in med salt och peppar (tyvärr glömt temp o tid i ungnen)
skimmade av fettet som runnit ner i en vatten fylld plåt jag hade under o gjorde sås på
använt det receptet på både gås och anka bägge blir goda
-
Viktig fråga: hur gammal var canadagåsen? Innan den dog alltså. Det bör vara skillnad på tillagning av ungdjur och äldre, det är det ju i alla fall med tama fjäderfä.