Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: smokie skrivet 07 okt-12 kl 09:02

Titel: Röka kyckling i Thailand
Skrivet av: smokie skrivet 07 okt-12 kl 09:02
Då jag befinner mig i Thailand och försöker att röka kyckling i en rök vi har byggt med eldstad ca 1 m från rökskåp Ca 1,6kbm inga problem med smak eller konsistens på kyckling bröst och lår däremot vill det inte bli någon fin brun färg på kycklingen Har provat diverse tips men ej fått någon ordning på detta finns det någon som kan tipsa det finns tyvär inte al eller en här
Titel: SV: Röka kyckling i Thailand
Skrivet av: Kristofer skrivet 07 okt-12 kl 11:20
Det är viktigt att det som du ska röka är torrt på ytan innan du hänger in det i röken.
Titel: SV: Röka kyckling i Thailand
Skrivet av: Pata skrivet 07 okt-12 kl 16:43
Jag vet inte om det funkar på kyckling, men när man röker lax får man bättre färg på laxen om man blandar i socker i saltlagen.
Titel: SV: Röka kyckling i Thailand
Skrivet av: kurt skrivet 07 okt-12 kl 19:53
Vid stekning är det ju mailardreaktionerna som ger stekfärgen. När man steker kyckling så kan man få bättre färg genom att pudra dem med mjölkpulver, det innehåller ju både socker och protein, vilket behövs för mailardreaktionerna. Om det sedan fungerar vid rökning vet jag inte.
Titel: SV: Röka kyckling i Thailand
Skrivet av: smokie skrivet 14 okt-12 kl 04:29
Har nu hittat ett träslag som ger färg i röklådan skall prova det i röken idag hoppas på gott resultat trädet är rött till färgen och ger en stark röksmak skall därför spä med citronträd spån ca 20% Har även kokt kyckling för att prova att få ned röktiden i den stora röken!