Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Tännlappen skrivet 02 okt-12 kl 22:04
-
...Var och kollade lite på jäst i ett varuhus,fanns påsar med Turbojäst typ guld...någon som bryggt vanligt starkvin på det?Blir det gott efter lagring? Eller blir man en mäskpundare om man dricker det tro :D ... Nu menar jag vanlig bryggning av drickbart vin inte någon form av efterbehandling ;D ...
-
Det är ju egentligen inte meningen att man ska dricka det som man jäser av turbojäst utan att först destillera det... men det funkar såklart bra, bara du inte använder hela påsen till en sats vin.
Kanske en matsked av innehållet.
Påsen innehåller dels en väldigt stor dos jäst för att snabbt jäsa ut många kilo socker och massor av jästnärsalter för att jästen ska trivas i en ren lösning av raffinerat socker.
Så, lagom dos funkar men vanlig vinjäst blir troligtvis bättre.
-
Japp..Verkar som det är lugnast med vanlig vinjäst 8)
-
...Som sagt lugnast med vanlig vinjäst...inte släppt tanken på turbojäst än :D ...Rågsherry borde funka utmärkt med original häxturbo :o ..originalreceptet där är ju vanlig bakjäst och drycken smakar riktigt gott...lite mer alkohol i den så värmer den nog ännu bättre nu när kylan börjar komma....
-
Det skulle nog vara bättre med en starkvinsjäst och mata med socker tills jästen självdör.
Du får ut ungefär samma alkoholstyrka som med turbojäst men behöver inte lagra lika länge innan det är drickbart. Visserligen kanske det måste jäsa lite längre.
-
Det skulle nog vara bättre med en starkvinsjäst och mata med socker tills jästen självdör.
Du får ut ungefär samma alkoholstyrka som med turbojäst men behöver inte lagra lika länge innan det är drickbart. Visserligen kanske det måste jäsa lite längre.
...Måste testa för skojs skull..bara 5 liter..se om det som står på turbopaketet stämmer...ska mäta med oeschle mätare innan och efter..
-
... :o.. Blev något strul,jäsning lade av...blev bara 12procent..farin är kanske svårjäst...blir komposten... 8)