Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Paradisgården skrivet 02 okt-12 kl 21:56

Titel: Hjälp, vad skall jag göra med mina syrade burkar?
Skrivet av: Paradisgården skrivet 02 okt-12 kl 21:56
Har syrat mina första grönsaker och nu höll burkarna i skafferiet på att explodera typ... Syrade i ett större kärl och lade sedan över i lagom stora burkar (typ gurkburkar) och ställde i skafferiet. Nu har de alltså fortsatt jäsa... Hur gör man egentligen när man är nöjd med smaken och vill förvara det...?
Titel: SV: Hjälp, vad skall jag göra med mina syrade burkar?
Skrivet av: TheoA skrivet 02 okt-12 kl 22:02
Ställer dem svalt. Vi ställde dem i källaren där det är 8-10 grader.
Titel: SV: Hjälp, vad skall jag göra med mina syrade burkar?
Skrivet av: Paradisgården skrivet 03 okt-12 kl 11:23
Jo, de står ju svalt i skafferiet. Trodde det skulle avta då, men det började ju liksom om när jag la över det i andra burkar..
Titel: SV: Hjälp, vad skall jag göra med mina syrade burkar?
Skrivet av: kurt skrivet 03 okt-12 kl 19:48
Meningen är väl att de skall ha jäst färdigt i det stora kärlet, så att det inte skall finnas så mycket socker kvar när de hälls över på mindre burkar. Men de bör ändå stå ganska svalt sedan, och vid temperaturer under +10 grader borde det inte växa så att det exploderar!

Jämför med öljäsning!
Titel: SV: Hjälp, vad skall jag göra med mina syrade burkar?
Skrivet av: Paradisgården skrivet 04 okt-12 kl 10:58
Aha, okej. Tack :)