Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Alma skrivet 30 sep-12 kl 13:22
-
Jag är inget fan av att sitta och gnaga på en majskolv så om jag vill frysa in bara kornen för att använda i grytor och sallader - hur gör jag då? Eller finns det något bra sätt att söta majsen lite och lägga in?
-
Skär dem av kolven o förväll...el förväll kolven o skär loss kornen, frys in. Har du plats skulle jag tro att kornen blir trevligare om du fryser in dem med kokvattnet, blir lätt frysskador annars. Eller så konserverar du dem.
-
Tack för svaret! det är alltså förvälla i lite vatten och inte koka? Hur länge behöver man förvälla?
-
Inget proffs på just majs då de inte är så odlingsvärda här uppe hos mig. Brukar sätta i oss dem på en gång! ;)
Men låt kornen koka i någon minut el två, inte mer, borde räcka för att stoppa upp enzymaktiviteten.
-
Jag gjorde någon korsning av förvälla/ånga och det blev kanske 10 minuter eller så och det gick ju fint att skära av dem. Fuskade och tog inte med vattnet för det var inte så mycket men hoppas det blir bra ändå. Trodde inte att de var tillräckligt mogna för att de flesta kornen på kolven var så ljusa men de var söta och goda de också.
Tack!
-
Roligt att det gick bra! :)