Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Kanin-Eva skrivet 26 sep-12 kl 12:07
-
Nu är det dags att ta tillvara det sista av basilikan. Hur gör ni?
Jag har gjort en massa pesto och en sorts "klegg" man har i en potatissallad men finns det andra bra sätt. Jag tycker inte att basilika blir bra att torka. Kanske frysa är bättre? Funderar på att mixa dem och frysa in i iskubslådor. Vad tror ni? Idéer efterlyses.
-
Lägg i vinäger i flaskor,det blir underbar basilikavinäger och hållbart.
-
Fryse ja
eller:
Bland inn i smör, lag 'limpor' med basilikumsmör, lag passe långa biter, frys og ta ut når det passer
Legg i god olivenolje,- herlig doft og smak av basilkum midt på vintern (evt ta ut urten etter en stund, doft og smak forblir)
Jeg har forsøkt göra basilikumsalt, hakke urten og blande med grovt havsalt, riste riste. Jag vet inte än hur det går i längden
:)