Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: BamCe skrivet 25 sep-12 kl 16:16
-
Borde itne vara så svårt känns det som iaf för vanlig inkokning med vattenbadsmetoden.
En jäshink, hålsåg, ett vattenkokarelement på minst 2 kw, isolera med liggunderlag, termometer och en moddad dimmer för temperaturinställning.
Sen får man ordna till nån form av hållare för burkarna. mer änså ska inte behövas IMHO.
Är dock beroende av ström men det är man om man köper en ny pastöriserings/inkokningsapparat från tex severin/WECK.
vill man vara riktigt snål kan amn använda vattnet till disken och annat efter det är varmt om man sätter en tappkran i botten.
-
Kanske ska flyttas till Redskap,vertyg avdelnignen istället :)
-
Låter som en smula överkurs när det faktiskt funkar med en vanlig kastrull med en disktrasa i botten... Och tål verkligen jäshinken dessa temperaturer under lång tid, och upprepade gånger?
-
Låter som en smula överkurs när det faktiskt funkar med en vanlig kastrull med en disktrasa i botten... Och tål verkligen jäshinken dessa temperaturer under lång tid, och upprepade gånger?
Snacka med folket borta på bryggforum mm dom bränner sprit i jäshinkar och dricker utan några direkta men. Så jo visst klarar jäshinkar dessa temperaturer under lång tid och upprepade gånger.
Och vanlig kastrul funkar om man ska koka in 6-7 burkar på sin höjd nu vill jag kunna komma upp i iaf 12-14 burkat åt gången.
Enda problemet är väl att fixa nån vettig ställning till dom att sitta i när man kokar.
-
Det går utmärkt att koka in i burkar i ugnen, då får du plats med många burkar samtidigt.
-
Det går utmärkt att koka in i burkar i ugnen, då får du plats med många burkar samtidigt.
Litar itne rikgit på ugnen som vi har hemmavid. Den fladdrar ordentligt i tempratur :( Så jag får köra i gryta ett tag till.
-
Men jag har lagt detta på is nu iom att man kan köpa en Severin inkoknings maskin med 29 liter volym för strax över tusenlappen via mediamarkt. dock får man be dom special beställa den tydligen. Ska svänga förbi där idag och kolla :)