Alternativ.nu

Odling => Frukt & bär => Ämnet startat av: LenaWB skrivet 19 sep-12 kl 21:29

Titel: Hjälp, vad göra med lite överkokt vindruvsgele
Skrivet av: LenaWB skrivet 19 sep-12 kl 21:29
Hade problem med att få vindruvsgelen att gelea sig, och nu har den stått på spisen ett par timmar och blivit lite småbrynt på köpet.  Smakar alltså inte vidbränt men har gått från fruktigt
till karamelligt..lite bränd mandel över det hela...vad gör jag med det - vill inte hälla på komposten då det är Spånga-odlade vindruvor, syltsocker + pektin tillsatt...$ ...tankarna går åt att ösa i lite balsamvinäger och få en fin kompis till grönmögel/blåmögelost...önskar fler kulinariska tips..
Titel: SV: Hjälp, vad göra med lite överkokt vindruvsgele
Skrivet av: kanka skrivet 19 sep-12 kl 21:50
Jag gjorde ungefär samma miss med granskottsirapen.
Använder den till bakning av mjukkakor och de blir jättegoda
så du kan säkert använda den som sötning i olika blandningar,
tänker på marinad.
Släng då för allt världen inte bort det.
Titel: SV: Hjälp, vad göra med lite överkokt vindruvsgele
Skrivet av: LenaWB skrivet 23 sep-12 kl 08:12
Tack, låter som ett bra förslag!
Titel: SV: Hjälp, vad göra med lite överkokt vindruvsgele
Skrivet av: TomBombadill skrivet 23 sep-12 kl 22:54
Fick smaka på godis från Kurdistan i helgen som jag tror var gjort på vindruvsgele(?)

För att göra godiset behövde man:
Vindruvsgelé
Valnötter
Snöre + synål

Processen:
Använd nålen (med snöre på) och stick den igenom nötterna, så att dom hänger i tråden.
Doppa 'Nöttråden' i gele, häng upp någonstans och låt torka.
Doppa igen, torka, doppa, torka...

Dom var mycket fina och goda. Kanske bör man ha gelen något mer rinnig än vad vanlig gelé brukar vara dock...  ::)