Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: videvi skrivet 16 sep-12 kl 09:03
-
Ja, går de att använda nu?
De är ju stora och fina. ;D
Vill göra saft på dom.
Skulle kunna testa att göra en laddning. Men det är dumt att slösa sin tid på att ta reda på nåt som andra kanske redan vet. :D
-
Har de vuxit sig rejält stora, blir de träiga, men jag vet inte om de duger till saft.
-
Tänker att det säkert går bra att göra saft även om dom blivit träiga. Smaken blir ju inte träig, eller....
-
Det går utmärkt men passa så du inte skördar för mycket. Då har den svårt att komma igång till våren!
-
Det går utmärkt men passa så du inte skördar för mycket. Då har den svårt att komma igång till våren!
Jupp. Men om plantan är gammal och väl rotad brukar det inte spela så stor roll. Har länsat plantor helt på hösten, och de har ändå kommit som ogräs sen på vårkanten.
Till saft duger de utmärkt, hur träiga de än är. Går väldigt bra att frysa i enliterspåsar (eller vad man nu vill) färdigrensade och färdigskivade om man vill ha till att blanda ut andra bär med om man ska koka saft. Tycker rabarber gör sig ovanligt bra till just "utblandning".
-
Vad bra att det går att göra saft på dom nu med.
Det är ju så gott och tar så fort slut. ;D
-
Men vad jag har förstått så ökar halten oxalsyra hela tiden så det är nog inte så nyttigt nu.
-
Ah, perfekt! Funderade på precis samma sak idag när jag var ute i trädgårdslandet. Har tre olika sorters rabarber. Två av dem är lite ledsna men, den tredje är jättefin och jag funderade på om man kunde använda dem till saft även om det är sent på säsongen.