Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: wahlgrens skrivet 11 sep-12 kl 09:20
-
Hur ska jag göra med mina tomater och chili som inte är mogna än. Jag misstänker att det börjar bli för kallt. Jag läste någonstans att man kunde klippa av tomatplantan och hänga den mörkt uppochner, stämmer det? Eller är det bättre att plocka av tomaterna och låta dem ligga tills de mognar? Eller ska jag ställa in hela plantan? Samma frågor gäller för chilin? Hur ska jag få den att mogna?
-
Har för mig att man påskyndar tomaters mogning om man tar in dom med kvist och lägger dom ihop med ett äpple (eller flera äpplen om det är många tomater) i ett ljust fönster.
-
Jag har tidigare klippt ner hela plantorna och hängt upp och ner i mitt vardagsrumsfönster (söderläge). Alltså inte hängt mörkt. Det funkade fint för mig. De mognade allt eftersom. (Och roade grannarna också, såg tydligen knasigt ut)
Just nu har jag ett par chilikvistar hängade på gardinstången på samma sätt och de har också växlat färg till rött.
-
Tack för era svar! Det får bli djungel i köksfönstren då :D