Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Vintersol skrivet 15 dec-06 kl 10:26

Titel: ingefära brännvin?
Skrivet av: Vintersol skrivet 15 dec-06 kl 10:26

hoho i stugorna!

Nu ska jag göra kryddbrännvin till farsgubben. måste kryddorna vara torra? torr ingefära..?

/Tomtenissa
Titel: Re:ingefära brännvin?
Skrivet av: Vitis skrivet 15 dec-06 kl 13:02
Ingerfära är gott att krydda med, skala och riv den, lägg i en burk och häll på spriten. Låt dra nån dag och filtrera sen av. Söta med socker och/eller glykos till lagom sötma.

Ingerfära är gott att kombinera med t.ex. kanel och apelsinskal (bara det gula).

Titel: Re:ingefära brännvin?
Skrivet av: Vitis skrivet 15 dec-06 kl 13:04
Jag har en egen favoritblandning som består av 1/2 vaniljstång, 20 enbär och skalet av en citron. Glöm inte att skära upp vaniljstången på längden. Låt det dra 1 vecka i 70cl sprit och filtrera, tillsätt 1-2 tsk socker.

Farligt gott.
Titel: Re:ingefära brännvin?
Skrivet av: Vintersol skrivet 15 dec-06 kl 14:50

tack så mycket vitis! kanon!  :D