Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Vintersol skrivet 15 dec-06 kl 10:26
-
hoho i stugorna!
Nu ska jag göra kryddbrännvin till farsgubben. måste kryddorna vara torra? torr ingefära..?
/Tomtenissa
-
Ingerfära är gott att krydda med, skala och riv den, lägg i en burk och häll på spriten. Låt dra nån dag och filtrera sen av. Söta med socker och/eller glykos till lagom sötma.
Ingerfära är gott att kombinera med t.ex. kanel och apelsinskal (bara det gula).
-
Jag har en egen favoritblandning som består av 1/2 vaniljstång, 20 enbär och skalet av en citron. Glöm inte att skära upp vaniljstången på längden. Låt det dra 1 vecka i 70cl sprit och filtrera, tillsätt 1-2 tsk socker.
Farligt gott.
-
tack så mycket vitis! kanon! :D