Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: AnnaD skrivet 21 aug-12 kl 05:52
-
Är i behov av lite inspiration.
Vad gör ni helst av era röda vinbär? Lämnar dem på busken? Dricka? Gele? Annat?
Varför? Är det eklast? Snabbast? Godast?
-
Blandar med hälften vita och gör sylt. Gott att blanda med rabarber till sylt också. Röd vinbärssaft är gott.
Går åt mycket saft och sylt i det här huset, så de flesta bär av olika slag blir till sånt.
-
Saft eller gele..
Vinbärspaj är syrligt och gott men det kan man inte äta varje dag..
-
Paj på röda vinbör ska jag prova då jag är lite av en paj-o-man.
Mer då?
-
Vin såklart! ;D
-
Jag brukar koka sylt. Jag lägger i nån/några kanelstänger som får koka med och sen smaksätter jag med vaniljpulver (ni vet såna i små glasburkar). Tok-gott!
-
Jag brukar koka sylt. Jag lägger i nån/några kanelstänger som får koka med och sen smaksätter jag med vaniljpulver (ni vet såna i små glasburkar). Tok-gott!
Det lät ju gott! Synd att vinbären är slut för i år.
Jag gjorde krusbärsmarmelad nångång med kanelstång i. Blev också gott. :)
-
smulpaj eller bananglass (vi har ganska lite)
-
Frys in råa bär. Jättegott på filen i vinter.
-
Jag fryser in bären, för att sedan efter hand, ta fram dem och göra saft.
-
Det lät ju gott! Synd att vinbären är slut för i år.
Jag gjorde krusbärsmarmelad nångång med kanelstång i. Blev också gott. :)
Kom upp hit, jag har inte ens börjat plocka =)